Кей Нишикори продължава победния си ход в Париж

галерия:

снимка: БТА/AP

Най-добрият японски тенисист Кей Нишикори си осигури място на 1/4-финалите на Ролан Гарос, след като победи с 6:3, 6:4, 6:2 изненадата в 1/8-финалите Теймураз Габашвили (Русия).

Още при първия сервис гейм на противника, Нишикори се възползва от огромния брой грешки на Габашвили и проби, като по този начин поведе с 2:0. До края на сета световният №5 не даде нито точка за пробив на руското цунами и заслужено поведе в сетовете. 

Видимо притеснен, Габашвили продължи с огромния брой непредизвикани грешки и във втората част. Първо бе пробит за 2:1, а след това и за 4:1, като и в двата случая геймът завършваше с двойна грешка. Все пак той успя да върне единия пробив за 5:3, а след това го затвърди, но при следващия гейм японецът си спечели подаването - 2:0.

В последната част Нишикори летеше по корта, реализира два пробива и след само 35 минути игра спечели и третия сет, а с това и мача, за да си осигури място на 1/4-финалите в тазгодишното издание на Ролан Гарос.

4120684

Малко по-рано сръбската №1 Ана Иванович също спечели своя мач от 1/8-финалите, след като се наложи с 7:5, 3:6, 6:1 над Екатерина Макарова (Русия).

Макарова набързо дръпна с 2:0 след успешен пробив, но бившата №1 спечели следващите три гейма и излезе напред в резултата. Срещата бе прекратена за над два часа заради излялият се дъжд над Париж, а след почивката двете вървяха към тайбрек, печелейки лесно подаванията си. Все пак при 6:5 Иванович реализира нов пробив и взе първия сет.

През втората част силите на корт "Сюзан Ленглен" се промениха и Макарова отново взе ранно предимство, но този път не го изпусна и изравни резултата - 1:1.

В третия сет опитът си каза думата и шампионката от 2008-ма година помете опонентката си, позволявайки ѝ да спечели само един гейм за крайното 6:1. 

В следващата фаза Иванович ще се изправи срещу Елина Свитолина, която елиминира Ализе Корне с 2:0 сета.