Гаске спечели петсетова битка, чака го Андерсън

снимка: БТА/AP

Един от представителите на домакините на Ролан Гарос Ришар Гаске се класира за следващия кръг на турнира, след като спечели в пет сета - 3:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:1 срещу Карлос Берлок (Аржентина).

В първите два сета нещата се развиха по идентичен начин - двамата си рамениха по един пробив, който им бе достатъчен, за да затворят съответния сет.

През третата част Гаске буквално летеше по централния корт и всеки един удар, който пробваше, намираше целта. Берлок не можа да намери решение на този проблем и загуби, след като спечели само един гейм.

И когато всички очакваха, че представителят на домакините е намерил правилната формула, за да елиминира съперника си, аржентинецът направи пробив в средата на четвъртия сет и до края удържа подаването си, за да вкара мача в тайбрек. Това обаче бе всичко, което двамата можеха да представят, преди мача да бъде прекратен и отложен за следващия ден, поради напредналия час.

Днес двамата излезнаха на корта и Гаске сервира първи. Берлок получи две точки за пробив, но вместо да ги реализира, той ги пропиля и даде две възможности за брейк на противника си още в следващия гейм. За разлика от своя опонент, французинът се възползва и поведе с 2:0. При 4:1 Гаске реализира и втори пробив, което бе достатъчно, за да спечели с 3:2 сета за три часа и 22 минути.

В следващия кръг 21-вия в света ще срещне Кевин Андерсън (РЮА).