Отлично! Каратанчева триумфира над Янкович и се завърна в Топ 100

галерия:

снимка: БТА/AP

Сесил Каратанчева последва Цветана Пиронкова към втория кръг на "Ролан Гарос", след като днес българката постигна страхотен успех с 6-3 6-4 над бившата №1 в света и поставена под №25 в основната схема Йелена Янкович.

С днешния си успех Сесил, която стартира участие в надпреварата от квалификациите, се завърна в Топ 100 на световния женски тенис. Българката записа и втора победа от два изиграни мача срещу Йелена Янкович до този момент.

Съперничка на Каратанчева във втори кръг ще бъде победителката от срещата между Ирина Фалкони и Манон Арканьоли.

Срещата започна отлично за Каратанчева, която откри с гейм на 15, а после проби, възползвайки се от грешките на сръбкинята. Този брейк обаче се оказа просто първият от четири последователни. Янкович спря серията от пробиви със стабилен сервис гейм, в който даде само една точка на Сесил за 3-3, но това бе всичко от нея в първата част.

В осмия гейм българката записа нов пробив, а при 5-3 вече сервираше за спечелване на първата част. Каратанчева не трепна и затвори сета на 6-3.

Втората част стартира фантастично за българката, която набързо дръпна с 4-0 в своя полза. При 5-1 Сесил вече се виждаше победител в двубоя, като именно тук се стигна и до трудни моменти за българката, която трябваше да се справи със силен възход в играта на Янкович.

Сръбкинята успя да спечели три последователни гейма, намалявайки пасива си на 5-4, но при свой сервис българката най-сетне успя да затвори мача, подпечатвайки визи за втория кръг на турнира.