Шарапова: Радвам се, че Гришо ме разбира и цени това, което правя

снимка: БТА/AP

"Нямам нужда някой да ми държи ръката, но понякога спортната кариера носи големи предизвикателства в личния живот и съм щастливка, че Григор "знае процедурата", защото ритъмът на професионалния тенисист може да е труден за разбиране от външен човек", заяви Мария Шарапова пред списание Financial Times.

Рускинята добави, че се радва да има до себе си човек, който я разбира и уважава това, което прави.

"По време на турнирите по тенис нямаме много време, защото графиците ни са доста различни и нерядко играем в различни дни.

Но винаги е хубаво да прекараме време заедно в края на деня.

В свободното си време обичам да работя. За мен е трудно да седя и да не правя нищо. Като тенисистка изживях много велики моменти и се надявам да ми се случат още поне толкова.

Но повярвайте ми, ще съм щастлива жена, когато приключа със спорта. Няма да поглеждам назад. Искам да имам време за семейството и децата си.

Защото спортът те кара бързо да забравяш хубавите моменти и това е тъжно. Например, спечелих титлата тук миналата година, но вече не помня особено много от мачовете и дори от финала.

Беше труден мач, но след това трябваше да бързаме към хотела, за да вземем багажа и да се качим на самолета към следващия турнир...", завърши топ тенисистката.