Пиронкова започва привечер на Ролан Гарос

снимка: БТА/AP

Цветана Пиронкова започва в понеделник участието си на втория турнир от Големия шлем за 2015 година – Откритото първенство на Франция по тенис „Ролан Гарос“.

Двубоят на българката срещу Барбора Стрицова е четвърти в програмата на корт номер 17 на комплекса в Париж и ще започне около 18-19:00 часа българско време.

Стрицова е 22-ра поставена в схемата и ще представлява сериозно препятствие за българката.

Пловдивчанката и съперничката й ще трябва да изчакат края на двубоите между Забине Лисицки и Моника Пуиг, Фернандо Вердаско и Таро Даниел и Танаси Кокинакис - Николоз Басилашвили.

Очаква се срещата между Пиронкова и Стрицова да започне около 18:00 - 19:00 ч. наше време. Мачовете на другите ни двама представители в Париж – Григор Димитров и Сесил Каратанчева, са утре.

Двубоят на световния №3 при мъжете Анди Мъри срещу Факундо Аргуейо е последен на Централния корт, а преди него зрителите ще видят Мария Шарапова срещу Кая Канепи.

На корт "Suzanne Lenglen" битките започват със срещата на Томаш Бердих срещу Йошихито Нишиока, а на него ще има и две дербита - френското Гаел Монфис - Едуар Роже-Васлен, както и американското при дамите Винъс Уилямс - Слоун Стивънс.