В САЩ: Григор е губещ, трябва му треньор като Магнус Норман

снимка: БТА/AP

Реномираният спортен сайт Bleacher Report отправи някои критики към играта на Григор Димитров на последния му турнир в Истанбул и го постави сред големите губещи на започналия вече Мастърс в Мадрид (Исп), където днес българинът ще излезе срещу Доналд Йънг (САЩ). Както се знае, първата ни ракета отпадна на полуфинала в Турция след загуба от Пабло Куевес.

„Няколко въпроса излизат на преден план, ако Димитров иска да покаже, че е №11 в света, или да направи скоро някакъв пробив като Кей Нишикори например - пишат тенис специалистите. - Като начало Григор рядко се опитва да наложи по-агресивна, нападателна игра, а срещу играч на клей като Куевес той буквално загърби някои от своите предимства. Първо, Григор връщаше топките много дълбоко върху основната линия, но за разлика от Рафа Надал, който е майстор на това, българинът се чувстваше неуверен и не знаеше как да превърне защитата си в атака. Това се случваше само когато съперникът му го позволяваше, и ако не се случеше, той губеше войната на разиграванията. Второ, бекхендът му рядко бе атакуващ.”

Тенис спецовете допълват, че в последно време Димитров е оставил твърде много свои противници да диктуват темпото в мачовете му с тях.

„Той все още може да направи пробив, когато всичко върви заедно с атаката му и когато някои неща започнат да се подреждат в главата му. Григор се нуждае от точния план за всеки мач, който ще му позволи да използва всеки даден му подарък. След цялата работа, която той свърши под ръководството на Роджър Рашийд, сега се нуждае от някой като Магнус Норман, който може би ще успее да го принуди на повече нападение и агресия на корта и да изгради по-голяма увереност в Димитров”, пишат от Bleacher Report.

"7 дни спорт"