Гришо за смяната на треньора и още...

галерия:

снимка: БТА

Преди да продължи сезона си на клей Григор Димитров се прибра закратко в България. Гришо взе участие на съвместна пресконференция с главния изпълнителен директор на "Теленор", в която двете страни обявиха сътрудничеството си.

Ето и пълното изказване на тенисист номер едно на България пред журналистите:

"Сезонът за мен започва в момента. В момента ситуацията с добавянето на нов треньор е деликатна. Работим и обсъждаме това с моя екип и мислим как да го направим по най-добрия начин.

Всички в екипа ми обсъждаме най-добрия вариант. Играя повече, пътувам повече и ми трябва повече внимание по време на тренировките и на турнирите. В момента мислим кой е най-добрият вариант", заяви Димитров.

"За съжаление в мача срещу Монфис на турнира в Монте Карло нищо не се получаваше. Това бе един от тези дни, в които каквото и да опитвах, не се получаваше."

"В неделя в 3 часа тренираме с Федерер. Турнирът в Истанбул е силен турнир по тенис. Всеки може да победи всеки. Ако всичко върви по план, да се надяваме на финала да играем един срещу друг."

"Проблемът с ракетата ми отне време от подготовката. Като цяло 95% от ракетата е готова. Да избереш една ракета трябва да преминеш през много фази. Само две ракети бях пробвал, но се видя разликата в тях.

С подкрепата на Уилсън и инженерите, имахме много дискусии, но сега всичко с ракетата се получава много добре. Надявам се да имаме нужните часове, за да бъде всичко наред." 

"Нямах добра настройка преди самия турнир в Акапулко. Имах и проблем с ракетата. Има такива моменти. Случва се. Това е неизбежно. Напрежение има, но това е нормално. Всичко е в играта.

Не е лесно след такъв турнир като в Австралия, да вкараш цялата си енергия. Сезонът сега започва. Искам да се представя по-добре на клей в сравнение с миналата годината. След това идва и тревата, което е добре за мен. Надявам се да съм в добра физическа форма. Аз винаги се целя във върха. Не мога да кажа една цел.

Един турнир може да преобърне целия план. Винаги се стремя да играя по-добър тенис. Надявам се да завърша много по-добре."

"Винаги се стремя към върха. Ако имам добри резултати, това е неизбежно да се случи. Всеки път играя, за да постигна нещо повече. За момента Новак е най-добрият. Все пак е номер 1. Не знам какво е положението с Рафа като цяло.

Може да има здравословни проблеми, може да има проблеми извън корта. Може само да гадаем. Новак играе изключителен тенис в момента". Отговори за шансовете на Новак Джокович да спечели Ролан Гарос.

"Аз всяка вечер преди мача визуализирам срещата на другия ден. Играя мача преди неговото начало. Винаги съм горд от подкрепата.

Това е чудесно да се види. В Румъния през миналата година и в Мадрид беше невероятно. Когато видя знамената, се чувствам невероятно.

Мач с мач не си прилича, въпреки че си знаем и тънките места и сме играли толкова много един срещу друг". Завърши Димитров.