Ферер затрудни Рафа, но не успя да го спре

снимка: БТА/AP

Испанецът Рафаел Надал победи сънародника си Давид Ферер след много оспорван мача, който Рафа спечели с 6:4, 5:7, 6:2 и по този начин се класира за 1/2-финала в Монте Карло, където го очаква световният №1 Новак Джокович (Сърбия), който по-рано днес се справи с Марин Чилич.

Мачът с развиваше перфектно за Рафа, който спечели първия сет, след като направи един пробив, но той бе достатъчен за успех с 6:4.

Втория сет бе далеч по-интересен. Двамата започнаха добре, но Надал отново стигна първи до пробив и го задържа до 5:3. В този момент звярът във Ферер се събуди. Той първо спечели подаването си, след това проби противника си, за да изравни 5:5. Но това не бе всичко, което №5 в схемата бе приготвил. Той спечели и следващия си сервис гейм, поведе с 6:5, а веднага след това и проби за втори пореден път опонента си, за да затвори частта при 7:5 и да изравни резултата в сетовете. 

Решителният сет започна брилянтно за носителят на 14 титли от Големия шлем, който проби още първото подаване на своя противник и поведе в резултата. Веднага след това той спечели и своето подаване, затвърди напрвения пробив и поведе с 2:0. 

Двамата си размениха по един гейм, след което Надал нанесе и втория си съкрушителен удар и очаквано в края на срещата се оказа победителя в мача, печелейки третия сет с 6:2.

1/2-финали в Монте Карло:

Гаел Монфис - Томаш Бердих

Новак Джокович - Рафаел Надал