Мъри успя да затрудни Джокович, но не и да го спре

галерия:

снимка: БТА/AP

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович (Сърбия) спечели силния турнир от сериите Мастърс в Маями за пети път в кариерата си. Ноле победи на финала британеца Анди Мъри с 7:6 (3), 4:6, 6:0, като по този начин си осигури 1000 точки за класацията на АТР и чек за близо милион щатски долара. Това бе 51-ва титла за Джокера от началото на кариерата му.

4137635

Първият сет предложи доста драма на зрителите на централния корт. Първо Ноле спаси точка за пробив в откриващия си гейм, след това загуби подаването си при 1:1, но веднага изравни с втория пробив в сета за 2:2. При 3:3 агресивната игра на Мъри даде резултат и той стигна до нов пробив на сметката си, но подобно на предишния път, той отново се пропука веднага след това и Джокера изравни. Така се стигна до тайбрек, в който сърбинът показа по-добра игра, поведе с 4:0 и нямаше проблем да спечели частта със 7:3 за малко повече от час игра.

4137634

Вторият сет предложи по-малко емоции, но в него имаше също голяма интрига. Двамата тенисисти спасиха по две точки за пробив преди да се стигне до 5:4 за Мъри и сервис на Ноле. Световният №1 бе доста разконцентриран и изостана с 0:40. Последва слаб сервис, от който се възползва британецът и със страхотен ретур матира опонента си и изравни резултата.

Третата част бе лишена от интрига, след като Джокович направи два пробива и поведе с 3:0, а желанието за игра на противника му тотално изчезна и той не успя да спечели нито един гейм до края на срещата.

4137637