Иснър продължава да елиминира младите, чака го Джокович

галерия:

208-сантиметровият Джон Иснър (САЩ) продължава великолепното си представяне на турнира от сериите Мастърс в Маями (САЩ), като този път победи японеца и №5 в световната ранглиста на ATP Кей Нишикори след 6:4, 6:3.

От началото на турнира съперници на Джон Иснър бяха трима от бъдещи звезди на тениса. Във втория кръг той елиминира най-добрия ни тенисист Григор Димитров след 7:6 (2), 6:2, след това се справи с Милош Раонич (Канада) с 6:7 (3), 7:6 (6), 7:6 (5), а късно снощи се наложи и над Кей Нишикори.

Първият сет вървеше равностойно до 5:4 за Иснър, когато той вдигна оборотите и проби сервиса на съперника си на 0, а с това спечели и първата част. Вторият сет се разви още по-добре за американеца, който проби за 2:0 и затвърди след нов силен сервис гейм за 3:0, а до края на мача не испусна инициативата и се поздрави с чист успех.

4137440

В другия 1/4-финал световният №1 Новак Джокович (Сърбия) победи седмият поставен испанец Давид Ферер на връх 33-я му рожден ден със 7:5, 7:5. В първата част всичко вървеше перфектно за Ферер, който поведе с 4:1, но Джокера намери силните си удари в геймовете до края на срещата, като първо спечели първия сет, а след това се поздрави и с успеха в мача.

В другия 1/2-финал един срещу друг ще се изправят Анди Мъри (Великобритания) и Томаш Бердих (Чехия).