Ще защити ли Джокович титлата си, или Федерер ще вземе реванш

Днес в 20:00 часа българско време ще се определят шампионите първо при жените, а след това и при мъжете на силния тенис турнир от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

При дамите една срещу друга ще се изправят световната №3 Симона Халеп (Румъния) и 21-вата поставена Йелена Янкович (Сърбия).

Без съменение обаче погледите ще бъдат насочени изцяло към мъжкия сблъсък, който ще противопостави №1 и №2 в класацията на ATP - Новак Джоковия (Сърбия) и Роджър Федерер (Швейария).

Двамата се изправят за 38-ми път един срещу друг, като Джокович е записал 17 успеха, срещу 20 за Федерер, който е спечелил и последните две срещи по между им, съответно в Шанхай и Дубай.

На този турнир двамата са изиграли два мача един срещу друг, като Ноле се е поздравил с две победи.

През миналата година най-добрите тенисисти в света за този момент се срещнаха отново на финала на този турнир, като историята показва, че за пръв път в Индиън Уелс двама тенисисти се изправят един срещу друг в два поредни финала. Тогава Джокера се поздрави с успеха, макар и трудно след 3:6, 6:3, 7:6 (3).

"Ако получа възможността да играя срещу Роджър на финала, то това ще е най-добрата новина за мен", заяви Двокович преди да разбере кой ще е негов съперник в днешния двубой.

"Той безспорно играе най-добрия си тенис през послените 12 месеца, няма спор в това. Той е такъв играч, който те кара да играеш на върха на възможностите си, ако искаш да спечели. Точно това смятам да направя, тъй като искам да спечеля този трофей", допълни Ноле.

"Ще бъде страхотно за нас и за феновете да наблюдават повторение на финала от миналата година. Да победиш Джокович е доста трудно, той играе прекрасно, движи се великолепно по корта и е един от най-добрите, които съм виждал на твърди кортове", пък бе изказването на Федерер след победата му над Милош Раонич на 1/2-финала.

В класацията за титли от сериите Мастърс ФедЕкс има 23, а Джокера може да се похвали с 20, като пред тях е единствено испанецът Рафаел Надал, който има 27.