Григор Димитров ще се завърне в топ 10 другата седмица

Изстрадана радост
снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне в топ 10 на световната ранглиста на АТР от следващата седмица заради контузията на шампиона от Откритото първенство на САЩ Марин Чилич.

След днешното обновяване на класацията на Мъжката тенис асоциация Гришо запазва 11-та позиция, като с актив от 3 465 точки изостава на 225 от Чилич. Хърватинът обаче ще пропусне турнира в Делрей Бийч, където имаше да защитава 250 пункта, които ще бъдат извадени от актива му другата седмица и така дори без игра Григор ще го изпревари за мястото в топ 10.

Димитров след две седмици ще защитава титлата си на турнира в Акапулко, където миналата година спечели втората титла в кариерата си и първа в надпревара от сериите АТР 500.

В топ 10 на световната ранглиста при мъжете тази седмица има само една промяна – финалистите от турнира в Ротердам (където Григор Димитров отпадна във втори кръг) Стан Вавринка и Томаш Бердих размениха местата си и швейцарецът вече е седми, а чехът е осми.

Новак Джокович продължава да бъде начело с актив от 13,045 точки, следван от Роджър Федерер с 9,205 т., а Топ 5 се допълва съответно от Рафаел Надал (5,745), Анди Мъри (5,460) и Кей Нишикори (5,205).

Втората ракета на България Димитър Кутровски остана в топ 350, като отбеляза изкачване с четири позиции до номер 342. Александър Лазов подобрява класирането си с две места до 358-мо, а Димитър Кузманов бележи минимален прогрес и вече е 416-ти.