Серина се прицели в рекорда на Щефи Граф

снимка: БТА/AP

Новата шампионка от Australian Open Серина Уилямс призна, че една от целите пред нея остава рекордът на Щефи Граф по брой титли от Големия шлем.

Легендарната германка е начело в "Оупън" ерата със своите 22 титли от Шлема, докато днес 33-годишната американка завоюва своя 19-и трофей.

По този начин Серина Уилямс изпревари други две големи фигури - Мартина Навратилова и Крис Евърт, които завършиха своите кариери с по 18 отличия от Големия шлем.

"Би било страхотно да достигна цифрата 22. Но и да спечеля 19 титли бе достатъчно трудно", заяви Уилямс след триумфа в Мелбърн.

"Нужни ми бяха 33 години, за да стигна дотук. Бих искала да стигна до 22, но първо трябва да спечеля №20, а след това и №21. Не трябва да забравяме, че все повече прекрасни млади тенисистки проправят пътя си нагоре, което прави задачата пред мен наистина сериозна. Чувствам се наистина добре, че успях да спечеля 19-ата си титла", добави Серина.

Американката призна, че вече започва да мисли и за следващия турнир от Шлема, а именно - Откритото първенство на Франция в Париж.

"Това е единственият турнир от Шлема, където нямам повече от две титли. През миналата година не се представих добре на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", като сега искам да променя това. Искам да се представя по-добре там. Искам да спечеля титлата в Париж", призна шампионката от Мелбърн.