Джокович се готви за реванш срещу шампиона Вавринка

снимка: БТА/AP

Световният №1 Новак Джокович се изправя срещу шампиона Стан Вавринка в петъчния 1/2-финал от Australian Open, като сърбинът ще търси реванш за поражението си от швейцареца през миналата година.

Тогава Вавринка елиминира Ноле по пътя си към първа титла от Големия шлем, печелейки спиращ дъха петсетов трилър срещу сърбина в Мелбърн.

Тази нощ Джокович се справи с младия Милош Раонич и се класира за 1/2-финалите в Австралия, докато Вавринка стори същото, елиминирайки Кей Нишикори.

"Ще бъда готов за битка. Стан защитава титлата си, а през 2013 и 2014 играхме петсетови мачове тук в Мелбърн. Готов съм", зарече се Джокович.

"Утре ще тренирам и ще се подготвя за мача. Ще се опитам да анализирам играта му и да сторя нужното, за да спечеля. Вавринка играе много уверено. През всичките тези години знаехме, че той е способен да играе страхотен тенис. Може би психически той не си вярваше достатъчно, за да печели титли от Големия шлем".

"Мисля, че това се промени в последните две години, като това е и главната причина той вече да е шампион от Шлема", допълни Джокера.