Пълен комплект Уилямс във втората седмица на Australian Open

снимка: БТА/AP

След като Серина Уилямс си осигури място сред най-добрите 8 в Австралия с победа 2:6, 6:3, 6:2 над Гарбине Мугуруса Бланко, това направи и сестра й Винъс.

По-голямата от сестрите Уилямс се класира за 1/4 финалите на Australian Open, след като победи Агнешка Радванска с 6:3, 2:6 6:1 за два часа и пет минути.

През първата част американката бе непробиваема на свой сервис и не остави никакви шансове на съперничката си. Така важният седми гейм в мача бе спечелен от 18-тата поставена американка, която след 20 минути и шест брейкпойнта все пак проби и успя да затвори сета с втори брейк при 5:3.

Във втората част ролите се размениха. Радванска започна да играе по-агресивно и да притиска съперничката си. Полякинята направи два пробива, при 2:1 и 4:1 и изравни резултата след 6:2.

В решителната част ветеранката не постави дори за миг под въпрос участието си във втората седмица на турнира. Сетът започна по-добре за полякинята, тя проби за 1:0, но от тук до края, на корта имаше само една тенисистка. Уилямс веднага върна пробива, последваха нови два такива за 3:1 и 5:1 и последният гейм в мача бе лесна задача за Винъс.

В следващата фаза тя ще се изправи срещу сънародничката си Мадисън Кийс, която се справи с друга американка – Мадисън Бренгъл след 6:2 6:4.