Григор Димитров бесен и огорчен след загубата

галерия:

снимка: БТА/AP

Много съм ядосан и няма да крия моето разочарование, заяви Григор Димитров на пресконференцията след поражението от Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия.

Шотландецът спечели мача помежду им от четвъртия кръг с 6:4, 6:7(5), 6:3, 7:5 и на четвъртфинал ще играе с австралиеца Ник Кириос.

Димитров беше попитан дали се чувства като човек без късмет, на което не обърна особено внимание.

"Искам да кажа, че ако загубите вие, очевидно не сте направили някои неща на корта, които трябва да направите. Но съм щастлив, че се представих така днес на едно добро ниво и това принуди играч като Мъри да се вложи, за да ме бие така", заяви хасковлията.

"Но пък съм разочарован, защото резултатът не е това, което исках и търсех. Сигурен съм, че бих могъл да направя някои неща доста по-добре. Дали трябва да променя нещо в играта си?! Да, разбира се, след като съм загубил, значи трябвало е да направя някои неща доста по-добре", добави той.

При 5:2 за Димитров се стигна до равенство 5:5. Тогава българинът изстреля форхенд от линията, а съдията даде аут. След това ударът на Мъри също излезе в аут, а въпросът към Григор беше дали тази ситуация е обърнала развоя на мача.

"Не, не мисля, че това беше решаващият момент в срещата. Когато става дума за такива точки, изобщо не се концентрирам върху това. Просто се опитваш да се съсредоточиш върху следващото разиграване. Според мен това беше странно отсъждане, защото видях как той прати топката в аут, а после не разбрах какво стана. Но вече дори не го мисля. Всичко е в миналото", каза той.

"Нормално е мачът да бъде на високо ниво, такова се получи наистина. А дали съм доволен от себе си?! Трудно е да се каже. Но със сигурност Анди показа много висока класа. Може би имаше моменти, в които се представих по-различно, но те не се отразиха на крайния резултат", добави Димитров, който счупи ракетата си в края на мача.
 

Попитан дали е трябвало да рискува повече в някои моменти, Григор отговори, че едва ли подобно нещо би променило крайния изход. Самият той е имал ясен план за действие по време на мача и го е следвал.

"Аз познавам много добре противника си. Знаех как да композирам играта си и какво да правя на корта. Но както казах, понякога трябва да се направят нещата по-добре. Но да поемам повече рискове или не, това е вече друга работа", каза той.

"Моят сервис не беше на нивото, което очаквах. Според мен това направи най-голямата разлика. Като се замислите, ставаше дума за един пробив. Никога няма гаранция, че ще спечелиш сет", каза още българинът.

"Анди Мъри наистина може да връща много добре, ретурът му е страхотен и винаги прави сечените си удари много добре. Няма никаква гаранция, че дори и да направиш добър начален удар, пак ще имаш шанс. Така напрежението остава у тебе", завърши той.