Григор Димитров поставен под №10 на Australian Open

снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров ще бъде поставен под №10 в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open.

През миналата година Гришо достигна исторически в кариерата си 1/4-финал в Мелбърн, като през тази ще трябва да защитава завоюваните тогава 360 точки за световната ранглиста на ATP. В настоящия момент Димитров заема 11-о място в света, но контузията на Марин Чилич му предостави възможност да се изкачи сред Топ 10 на поставените.

В случай, че очаквано достигне до трети кръг на надпреварата, Григор Димитров ще се изправи срещу тенисист, заемащ място измежду №17 и №24 на планетата. Сред възможните съперници на хасковлията са Гаел Монфис, Жил Симон, Джон Иснър, Ришар Гаске, Александър Долгополов и Иво Карлович.

Има обаче и сериозни имена, които "дебнат" поставените още в първия кръг на надпреварата.

Несъмнено най-голямото име сред тях е бившият шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро, който се завърна на корта след сериозна контузия на китката. Сред възможните съперници на Григор в първи кръг са още фигури като Михаил Южни, Николас Алмагро и Бърнард Томич.

Жребият за основната схема на Australian Open ще бъде теглен в нощта на петък срещу събота.