Григор Димитров потвърди участие на турнира в Ротердам

Днес в официалният сайт на турнира се появи новината, че най-добрият български тенисист ще участва на турнира в Ротердам. Там той ще мери сили с други тенисисти от ТОП 10, Анди Мъри, Милош Раонич, Стан Вавринка и Томаш Бердих потвърдиха, че ще участват в тура провеждащ се от 09.02.2015 до 15.02.2015 година.

Директорът на състезанието – Рихард Крайчек заяви пред сайта: „Имаме традиция на този турнир и тя е да каним младите и талантливи състезатели, като за в бъдеще се надяваме и те да ни посещават. За Григор това е 5-то участие на турнира в Холандия.“

„За мен този турнир е специален, все пак идвам тук за 5-та поредна година. Пазя чудесни спомени от него, а самият град е много красив“, заяви Григор.

Първият мач на поставеният под номер 11 българин е през 2009, когато той е едва на 17, но успява да изненада Томаш Бердих и го отстранява. Във втория кръг е победен в три сета от Рафаел Надал

През 2013 успява да извоюва три поредни победи: над Томич, Давиденко и Багдатис, но е спрян от Хуан Мартин дел Потро на полуфиналите.