Джокович и Федерер завършиха наравно в Ню Делхи

снимка: БТА/AP

Първите двама в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) и Роджър Федерер (Швейцария) сложиха край на индийския кръг от новосформираната Международна Висша лига по тенис пред 11 хиляди зрители в Ню Делхи.

Номер 1 в класацията на АТП Джокович и номер 2 Федерер изиграха оспорван 29-минутен мач с множество интересни разигравания.

Швейцарецът спечели с 6:5 след "шутаут", но след кратка пауза двамата отново излязоха на корта за още един гейм т.нар "супер шутаут", който Джокович взе, за да изравни за крайното 6:6, което беше достатъчно за победата на отбора на сърбина "ОАЕ Ройълс" с 29:22 над "Индиън Ейсес" на Федерер.

Форматът на надпреварата включва пет срещи от по един сет - сингъл мъже, сингъл жени, двойки мъже, смесени двойки и ветерани, като крайният резултат се определя от общия брой спечелени геймове в петте двубоя.

Лидер във временното класиране след девет изиграни срещи е "Индиън Ейсес" с 30 точки, пред "ОАЕ Ройълс" с 27 точки, "Манила Маверикс" с 27 точки и "Сингапур Сламърс" със 17 точки.

Последният четвърти кръг от състезанието започва на 13 декември в Дубай.