Григор Димитров ще работи с бившия треньор на Сампрас и Федерер

Легендарният американски специалист Пол Анакон ще има за задача да помогне на Григор Димитров да се подготви по-добре за новия сезон.

Анакон, на който до голяма степен се дължат успехите на иконите Пийт Сампрас и Роджър Федерер, ще тренира хасковлията две седмици в Лос Анджелис, информира tenniskafe.com.

Григор Димитров изпрати сезон 2014 като №11 в света, като годината бе най-добрата в досегашната му кариера. 23-годишният хасковлия дебютира в топ 10 под №8 в света, спечели три титли, всяка от тях на различна настилка, и се представи много силно в състезанията от Големия шлем, достигайки полуфинал на Уимбълдън и ¼-финал на Australian Open.

Отсега вече се знае и първта спирка на Гришо през 2015. По традиция тя ще бъде в Бризбейн, където първата ни ракета игра първия си ATP финал през 2013.

Освен Григор, за надпреварата в Бризбейн (04 - 07.01 2015 г.)  на този етап са сигурни Роджър Федерер, Кей Нишикори и Марин Чилич, както и ветеранът Лейтън Хюит. Гришо ще бъде в компанията на рекордьора по титли от Големия шлем, най-прогресиращия през 2014 играч и суперзвезда на Япония, шампиона от US Open 2014 и фаворита на местната австралийска публика.

Все още Григор Димитров не е обявил плановете си след турнира в Бризбейн, но вариантите са два - или да се пусне на още един турнир преди Australian Open или да пропусне една седмица, за да се готви направо за Мелбърн.