Надал се завръща на корта на 1 януари

снимка: БТА/AP

Бившият №1 в света Рафаел Надал претърпя операция на възпален апендисит в началото на ноември, обяви, че ще се завърне на корта на 1 януари , когато възнамерява да се пусне на демонстративния турнир в Абу Даби.

“Преди две седмици претърпях операция от апендисит. Възстановяването ми върви по план и ако всичко продължи така - ще играя в Абу Даби в началото на януари, след което най-вероятно ще участвам в Доха (3 - 10 януари)”, сподели Краля на клея на събитие на испанската банка Banco Sabadell.

Надал ще започне 2015-а под №3 в света, след като през този сезон бе преследван от контузии, които не му позволиха да вземе участие в няколко големи турнира, както и в заключителния Мастърс на ATP в Лондон.

“Да бъдеш №1 е въпрос на мотивация. Миналата година го постигнах, но това не ме прави по-щастлив, отколкото ако съм втори или трети. Това, която ме кара да се чувствам добре, е да знам, че мога да си тръгна с титлата от някой турнир. Ако междувременно си върна и първото място - още по-добре”, коментира шансовете да измести Новак Джокович от върха в ATP ранглистата през 2015 испанецът.