Григор ще търси пробив в Базел, ясен е следващият му съперник

снимка: stockholmopen.se

Тази вечер ракета №1 на България Григор Димитров излиза за първия си мач от турнира от сериите "ATP 500" в Базел с награден фонд 1 915 060 евро.

Съперник на поставения по №5 в схемата българин е 17-годишният германски талант Александър Зверев, който в момента заема 135-то място в световната ранглиста. Двамата не са се срещали никога досега.

Двубоят е четвърти в днешната програма на Централния корт в Базел и ще започне не преди 21:00 часа българско време. Мачът ще може да се наблюдава в ефира на F+, както и да се проследи НА ЖИВО с традиционния коментар гейм по гейм в Sporta.bg.

Ако оправдае предварителните очаквания и се поздрави с победа, Григор има гарантирани 10 180 евро, а при класиране напред  той ще вземе 45 точки за световната ранглиста и 18 515 евро, а във втория кръг ще играе срещу представителя на Канада Вашек Поспишил, който снощи отстрани финландския ветеран Ярко Ниеминен след успех в три сета - 6:4, 6:7(5), 6:2.

23-годишният хасковлия, който през тази седмица загуби мястото си в топ 10 и вече е №11 в света, има нужда от силно представяне, за да запази шансове за дебют в заключителния за годината турнир на ATP на 8-те най-добри в Лондон.

Водач в схемата в Базел е местният идол и петкратен шампион Роджър Федерер, който днес излиза срещу Жил Мюлер от Люксембург, като мачът ще бъде трети на Централния корт и ще стартира не преди 19:00 часа българско време.

Димитров и Федерер са в горната четвърт на схемата и може да се срещнат на четвъртфиналите за втора поредна година. През миналия сезон швейцарецът се наложи с 6:3, 7:6(2) в единствения им мач до момента.