Григор Димитров запазва надежди за финалния Мастърс в Лондон

В Пекин също жадни за Григор Димитров
снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана на 11-о място в ранглистата за сезона и запазва шансове за финалния турнир на АТП в Лондон.

23-годишният Димитров загуби на финала в Стокхолм след 7:5, 4:6, 4:6 от Томаш Бердих (Чехия) и има 3555 точки от началото на годината. За надпреварата в британската столица от 9 до 16 ноември се класират първите осем в подреждането за сезона.

Две седмици преди края на кампанията петима вече си осигуриха място в престижния турнир с награден фонд 6,5 милиона долара и това са Новак Джокович (Сърбия), Роджър Федерер и Стан Вавринка (Швейцария), Рафаел Надал (Испания) и Марин Чилич (Хърватия).

Димитров на този етап изостава с 330 точки от осмия Анди Мъри (Великобритания), който днес триумфира с титлата във Виена.

Има голяма вероятност обаче и деветото място да даде виза за Лондон, тъй като се очаква Рафаел Надал да откаже участие в надпреварата заради операция на апендицит. Девети в момента е Давид Ферер (Испания), който има 220 точки повече от българина.

Димитров се нуждае от силно представяне в следващите си два турнира в Базел (Швейцария) и на надпреварата от сериите "Мастърс" във френската столица Париж в следващите две седмици, за да навакса изоставането.