Григор Димитров излиза за защита на първата си титла

снимка: stockholmopen.se

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще излезе днес на финала на турнира в Стокхолм, където ще се изправи срещу Томаш Бердих (Чехия).

Точно преди една година българинът спечели първата си титла от ATP, надигравайки на финала Давид Ферер (Испания).

Днес от 16:00 часа на кортовете в шведската столица ще застанат последните двама победителя в турнира, за да определят кой заслужава титлата за 2014г. Това ще бъде първа защита на титла в кариерата на Димитров.

Григор се наложи в полуфиналите с 6-3 7-5 над Бърнард Томич, докато Бердих се справи с Матиас Бахингер (Германия) след 7-6(7) 6-4.

Гришо и Бердих са се срещали досега четири пъти като нашия талант има 3 победи срещу 1 на чешкия тенисист. Преди двубоя българина показа своето уважение към съперника.

"Имам шансове, но аз винаги мисля по този начин, когато съм на финал. Бих защитавал титли всяка седмица, за мен е удоволствие. Това ме кара да покажа най-доброто от себе си. Томаш е един от най-силните състезатели в турнира," сподели българина.

Григор Димитров изигра много силни двубои, за да се класира на своя шести финал и общо четвърти от началото на 2014-та година. Ако спечели днес Григор може да стане единственият тенисист през сезона спечелил титли на всички настилки.

Дори и да спечели днешния финал Григор Димитров може да загуби десетото място в ранглистата в зависимост от това дали Анди Мъри ще спечели титлата във Виена, където играе на финала с Давид Ферер.

Григор направи няколко много силни отигравания на турнира в Стокхолм и впечатли не само шведската публика, но и всички любителите на тениса.

Изпълненията на българина срещу Джак Сок бяха определени като магически от феновете в социалните мрежи, които не спираха да ги споделят със своите приятели. Дори американеца Сок поздрави Григор за ударите му по време на мача. Дано Григор Димитров да продължи с перфектното си представяне и днес на финала в Стокхолм.