Григор Димитров отмъкна физиотерапевта на Федерер

снимка: Twitter/Grigor Dimitrov

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи пореден удар в тениса, макар и извън корта.

Хасковлията ще работи през следващия сезон с известния физиотерапевт Стефан Вивие, който наскоро прекрати работните си взаимоотношения с рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер.

"Дългогодишният физиотерапевт на Роджър Федерер вече е част от отбора на Димитров. Страхотно попълнение за Григор Димитров", написа треньорът и тенис анализатор Дарън Кейхил и публикува снимка на българина до новия му физиотерапевт и Роджър Рашийд.

Вивие започна работа с швейцарския маестро през 2009 година, като той обикаляше света с него, за да го поддържа във форма. Именно тогава мнозина вещаеха край на кариерата на Федерер, но той продължи с прекрасната си игра и до ден днешен е част от топ 10, а на по време на турнири показва сериозна физическа подготовка.

Със сигурност и самият Федерер има пръст в назначението на Вивие за част от щаба на Гришо, тъй като Димитров е клиент на бутиковата агенция "Team 8", която е собственост на Тони Годсик (мениджър на Федерер) и швейцареца.

Също така наемането на Вивие е пореден знак, че Димитров ще залага все повече на атлетизъм и физика, за да пробие още по-напред в топ 10. Припомняме ви, че сериозният възход на хасковлията в елита на мъжкия тенис започна в края на 2013, когато той нае за треньор Роджър Рашийд.