Сезон 2015 за Гришо отново започва в Бризбейн, той се прицели в титлата

снимка: Guliver/Getty Images

Първата спирка на ракета номер 1 на България Григор Димитров през новия сезон 2015 отново ще бъде турнира в Бризбейн, където хасковлията достигна до първия си ATP финал през миналата година.

Гришо е заявил участие в започващата в началото на календарната година надпревара, похвалиха се организаторите. Той ще играе за трета година в Бризбейн, като турнирът, който е от категорията ATP 250, ще бъде част от подготовката за Australian Open.

“Григор Димитров се изкачи от 23-то до 10-то място в световната ранглиста от миналогодишното си участие. Той затвърди мястото си на световната тениссцена с четвъртфинал на Australian Open и полуфинал на Уимбълдън”, отбелязва официалният сайт на турнира.

Самият Гришо заяви, че ще отиде в Бризбейн с мисълта да спечели титлата, която му се изплъзна през миналата година след загуба от Анди Мъри на финала.

“Основната ми цел е да си тръгна с титлата. Обичам този турнир и определено искам да го спечеля един ден и защо не следващата година?”, каза българският талант.

“Винаги отивам положително настроен на турнирите, в които участвам и мисля, че една от причините за това е, че аз влизам във всяко състезание с мисълта да го спечеля и Бризбейн със сигурност е в списъка ми”, добави Григор Димитров.

“Това ще бъде третото ми участие тук, като Бризбейн определено е турнир, който помня. Тук направих един от първите си големи пробиви и винаги се завръщам с удоволствие.

Изиграл съм само няколко мача, всъщност повечето бяха през нощта и трибуните винаги бяха пълни. Публиката в Бризбейн винаги ме е подкрепяла, хората тук оценяват добрия тенис и това е едно от най-хубавите неща за мен като атлет и играч.

Освен Григор Димитров, участие в турнира е заявила и приятелката му Мария Шарапова, местните любимци Лейтън Хюит и Саманта Стосър, рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, шампионът и финалистът от последния US Open - Марин Чилич и Кеи Нишикори и т.н.