Дъжд отложи мача на Григор Димитров с Пабло Андухар за утре

снимка: БТА/XINHUA

Най-добрият български тенисист Григор Димитров трябваше да изиграе втория си мач на турнира в Пекин. Световният номер 10 тръгна с трудна победа над Фернандо Вердаско в Китай, а днес трябваше да се изправи срещу втори испанец в лицето на Пабло Андухар.

Двубоят бе втори в програмата на корт "Лотус" в китайската столица и трябваше да започне непосредствено след мача между Виктор Троицки и Томаш Бердих, които трябваше да открият програмата за деня в 07:30 часа българско време.

Мачът на Гришо се очакваше да започне след 09:00 ч.б.в., но бе отложен за четвъртък заради непрестанния дъжд, който се излива над Пекин.

Така двубоят Григор Димитров - Пабло Андухар ще се играе утре, като попадна под номер 2 в програмата на корт "Moon" и трябва да започне около 09:00 - 09:30 ч.б.в.

Лошото време тотално обърка днешната програма в китайската столица, като повечето мачове не започнаха и също бяха преместени за четвъртък. Тенис се игра само на Централния корт, който е единственият с покрив в комплекса.

Григор е поставен под номер 5 в основната схема на турнира и вече си осигури 45 точки за световната ранглиста и чек за 31 740 долара от наградния фонд, а при нов успех ще удвои заработеното.

Това ще бъде трети мач на ATP ниво и общо четвърти в съперничеството между Григор Димитров и Пабло Андухар. До момента Гришо води с 2:1 победи. Първият им двубой беше за титлата на Чалъндж турнира в Женева през 2010, спечелен от хасковлията с 2:1 сета.

През 2011 година в Ница Гришо губеше с 5:0 в първия сет, преди да се откаже заради неразположение. При последната им среща в Шанхай през 2013 Димитров се наложи със 7:5, 6:3.

Пабло Андухар е с 5 години по-възрастен от Димитров (28) и понастоящем е номер 43 в класацията на ATP. 180-сантиметровият испанец има три титли в досегашната си кариера, всичките спечелени на клей. Последният му трофей е от турнира в Гщаад през този сезон, като Андухар е заработил около 3,3 милиона долара от наградни фондове.

Ако оправдае предварителните очаквания и запише втора победа в Китай, то на четвъртфиналите 10-ият в света българин ще срещне защитаващия титлата си номер 1 в света Новак Джокович, който не срещна проблеми срещу Вашек Поспишил, побеждавайки в два сета - 6:3, 7:5. Сърбинът е четирикратен шампион и няма загуба в Пекин, като това бе 21-ият му пореден успех в китайската столица.