Шарапова за връзката си с Григор Димитров: Страхотна е!

Руската тенисистка Мария Шарапова отрече все по-упоритите слухове, че се е разделила с първата ракета на България Григор Димитров.

Това се случи на пресконференцията на Маша след победата ѝ над Светлана Кузнецова на турнира в Ухан (Китай). 

Китайските журналисти нямаше как да подминат темата и на Шарапова бе зададен въпрос за връзката ѝ с Гришо.

"Страхотна е", заяви с усмивка рускинята.

Местният журналист допълни, че в азиатската страна, където рускинята е изключително популярна, са много загрижени за взаимоотношенията с българина.

"Защо сте загрижени? Много мило. Оценявам го. Благодаря, че мислите толкова много за мен", каза още 27-годишната Шарапова.

Руската телевизия "Питер ТВ" пък тази сутрин отново съобщи, че Мария Шарапова и Григор Димитров вече не са двойка. От медията дори се позовават на близки на руската звезда, които са съобщили, че в живота на Шарапова се е появил нов мъж.

Информациите за разлъка между Гришо и Маша все още не са потвърдени или отречени официално нито от рускинята, нито от българина.

Sporta.bg припомня, че слуховете за края на връзката между Григор Димитров и Мария Шарапова бяха подети първо от медиите в САЩ, след което "горещата новина" веднага бе препечатана от руските им колеги, дори и от националната осведомителна агенция ИТАР-ТАСС, като се стигна дотам, информацията да влезе в новинарската емисия на Националната телевизия "Первий канал".

Основният мотив, който изтъкват в САЩ и Русия е, че двамата искат да наблегнат върху професионалното развитие в кариерите си.

Преди няколко дни източници от екипа на 23-годишния хасковлия разкриха, че тези информации нямат нищо общо с действителността.

Засега няма официално потвърждение нито от Григор, нито от Шарапова, като вероятността това да се окаже поредният слух за звездната двойка е много голяма.

Гришо и Маша са заедно от турнира в Шанхай в края на 2012 година, като през това време бързо се превърнаха в една от най-популярните тенис двойки.