Австралия се завърна в елита на Купа Дейвис

Лейтън Хюит и Крис Гучионе осигуриха завръщането на Австралия в Световната група на Световното отборно първенство по тенис Дейвис Къп.

Австралийците вече водят с непреодолимото 3:0 срещу Узбекистан, след като Хюит и Гучионе победиха на двойки Денис Истомин и Фарух Дустов с 6:3, 7:6 (5), 6:2 на тревния корт на Котъслу Тенис клуб.

Последните два мача на сингъл са насрочени за неделя, но и от двата отбора заявиха, че ще дадат шанс на резервите, които пътуват с групата.

Австралийците се завръщат при най-добрите за 2015-а година, след като миналата година не успяха да победят Франция в плейоф.

В мача между Бразилия и Испания пък за момента има равенство 1:1 победи. Най-напред Роберто Баутиста Агут даде аванс на испанците, след като срази Роджерио Дутра Силва с 6:0, 6:1, 6:3. Баутиста Агут, 15-и в световната ранглиста, е най-високопоставения тенисист в цялата двойка изобщо, посочва БТА.

Той нямаше никакъв проблем и спечели 11 поредни гейма преди противника му да вземе все пак един свой сервис. Във втория сингъл обаче Томас Белучи върна надеждите на Бразилия след петсетов маратон над Пабло Андухар - 3:6, 6:7 (6), 6:4, 7:5, 6:3.

Надеждите на бразилците са свързани с двойката им, която е съставена от Марсело Мело, специалист при тандемите, и Бруно Соареш. За испанския отбор пък ще играят Марк Лопес и Давид Мареро.