Монфис: Играх добре, но имах и късмет

снимка: БТА/AP

Французинът Гаел Монфис, който снощи спря похода на Григор Димитров на осминафиналите на US Open, коментира, че е направил добър мач, но е имал и малко късмет, за да се поздрави с успеха.

Бившият възпитаник на Роджър Рашийд отстрани хасковлията след успех в три сета - 7-5, 7-6(6), 7-5 на осминафиналите.

"Мисля, че играх добре. Сега съм в по-добра позиция. Сега имам повече късмет в сравнение с миналото. Може би сега играя малко по-солидно, но съм си все същият", коментира бившият номер 7 в света.

"Щастлив съм, тъй като играх добре. Удрях топката доста добре и сервирах на ниво. Успях да запазя концентрация във важните моменти. Освен това имах късмет. Чист късмет, че не загубих поне един сет. Понякога ти е нужен и се надявам, че в следващите ми мачове той отново ще е на моя страна", каза Монфис.

Следващият съперник на французина е рекордьорът по титли от Шлема Роджър Федерер, който елиминира испанеца Роберто Баутиста Агут.

"Роджър е легенда в тениса. Според мен той е най-великият. Един ден ще разказвам на децата си, че съм играл срещу него.

Играя тенис именно заради такива моменти - да се изправя срещу легендите и да играем на големите кортове. Заради такива неща тренирам. Всеки ден се будя и си пожелавам да съм част от такива мачове. Най-доброто, което може да ти се случи, е да играеш срещу него на тази толкова голяма сцена".

Французинът предизвика огромен интерес на фенове и познавачи на тениса, тъй като на US Open играе без треньор.

"Може би е по-добре да продължа така, след като печеля", пошегува се Монфис.