Гаел Монфис за Григор: За първи път той е фаворит

снимка: Twitter/Grigor Dimitrov

Тази вечер Григор Димитров излиза за ново място в историята на българския тенис. 23-годишният хасковлия ще се опита да се класира за 1/4-финалите на трети за тази година турнир от Големия шлем - US Open, а на пътя му застава бившият номер 7 в света ГаелМонфис.

Двубоят е трети в програмата на легендарния "АртърАш" и ще започне след 21:00 часа наше време.

Григор и Гаел са приятели извън корта, а любопитен факт е, че и двамата са били възпитаници (Григор и в момента е) на РоджърРашийд.

Това ще бъде трети мач между двамата, като преди него балансът е равен - 1:1. За разлика от предишните два пъти, сега в топ 10 е Григор Димитров (8), и Монфис призна, че за първи път българския му съперник е фаворит.

ГаелМонфис, който вчера навърши 28 години, каза, че очаква много труден мач, който да се превърне в празник за феновете.

"Двубоят с Григор Димитров ще бъде много тежък. Сега фаворитът е той и за първи път ролите ни са разменени. Сега той е в топ 10 и играе играе много постоянно, без да споменавам колко е талантлив", каза Монфис.

Мисля, че ще предложим на зрителите интересен мач, за който после ще се спомнят. Няма удар, който Григор да не може да изпълни, а това в съчетание със солидната му защита е предпоставка за труден мач. Лично аз ще се опитам да покажа моята си игра, да бъда агресивен, а накрая - каквото стане", каза още французинът.