Григор Димитров ще играе в удобно за българите време на US Open

Ракета номер 1 на България Григор Димитров този път ще играе в по-удобно за родните си фенове време на кортовете във „Флашинг Медоус“. Гришо се изправя срещу Гаел Монфис в осминафинален двубой от Откритото първенство на САЩ по тенис, като двубоят ще започне от около 21:30 часа наше време.

Григор ще излезе на Централния корт „Артър Аш“, където по традиция мачовете започват от 18 часа, а дуелът на хасковлията с Монфис е трети по програма. Първо се играе двубоят на двойки Липски/Рам – Буторац/Клаасен, след което на корта излизат Белинда Бенчич и Йелена Янкович. След тях е и сблъсъкът, който всички очакваме с огромен интерес.

Това е трети мач между Григор Димитров и Гаел Монфис, като първият им бе именно на US Open преди три години, който французинът спечели със 7-6(6) 6-3 6-4. През този сезон пътищата им се пресякоха на полуфиналите в Букурещ и всичко завърши след отказване на Монфис при резултат 5-1 в първия сет, а в последствие Гришо спечели трофея.

Евентуален успех на Димитров ще му донесе 360 точки за ранглистата на АТР, но няма да промени позицията си. За да надгради над осмото си място, 23-годишният българин трябва да достигне поне до полуфиналите, след като другото условие бе изпълнено – Милош Раонич да отпадне преди топ 4.

Канадецът, пети поставен в схемата, бе елиминиран от Кей Нишикори в драматичен дуел след 4:6, 7:6 (4), 6:7 (5), 7:5, 6:4. Ако Томаш Бердих отпадне преди полуфиналите, то Гришо ще задмине и него в ранглистата, при положение, че намери място сред четиримата най-добри на турнира.

Ето и програмата за централния корт (започват от 18:00 ч.):

1. Липски/Рам – Буторац/Клаасен

2. Белинда Бенчич – Шуай Пън (не преди 19:00 ч.)

3. Григор Димитров – Гаел Монфис

4. Роджър Федерер – Роберто Баутиста Агут (не преди 02:00)

5. Каролин Вожняцки – Сара Ерани