Труден старт, но нова голяма победа за Григор Димитров на US Open

галерия:

снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за осминафиналите на US Open, след като надви белгиеца Давид Гофен с 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

Така за първи път в своята кариера Димитров ще играе във втората седмица на Откритото първенство по тенис на САЩ. За съперник в битката за попадане сред първите осем той ще има французина Гаел Монфис, който отстрани своя сънародник Ришар Гаске с 6:4, 6:2, 6:2.

Срещу Гофен Гришо започна лошо и загуби първия сет, но след това влезе в ритъм и нямаше особени проблеми в следващите три части. Това беше четвърти успех за Григор в четири мача срещу този съперник и първи на ниво ATP. Гофен пък допусна едва второ поражение в последните си 28 мача.

Срещата започна ужасяващо за българина, който допусна пробив още в първия гейм. Последва гейм за Гофен и втори пробив. Това разколеба още повече Григор и той не успя да спечели нито гейм до края на частта, продължила само 26 минути.

4110864

Българинът тръгна колебливо тръгна и втория гейм. Още в началото той с мъка спаси подаването си. Последва размяна на геймове и в четвъртия Григор най-после успя да пробие сервиса на белгиеца и да поведе с 3:1. Оттук започна възходът в неговата игра. До края той не допусна грешка и успя да спечели частта с 6:3.

Гришо започна много силно третия гейм и след два пробива вече имаше аванс от 4:0. Последва изненадващ спад в играта и резултата беше изравнен до 4:4. В най-точния момент обаче Димитров успя да излезе от кризата и спечели подаването на Гофен, а след това при свой сервис затвори сета при 6:4.

Това изглежда пречупи белгиеца и в последния сет Димитров имаше най-малко проблеми. Той започна отново с четири безответни гейма за българина, а до края Гофен взе само гейм за крайното 6:1 в последната част.