Григор Димитров играе на US Open днес след 20 часа

снимка: БТА/AP

В не по-рано от 20:00 часа българско време ще започне вторият мач на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ по тенис – US Openсрещу 83-ия в световната ранглиста Дуди Села.

По програма двубоят трябва да се проведе на втория по големина корт „Луис Армстронг“, като преди мача на Гришо от 18 часа играят Роберта Винчи и Шуай Пън. След приключването на техния сблъсък ще излязат Димитров и първата ракета на Израел, като срещата ще може да се гледа на живо в интернет, а вероятно части от нея ще се излъчат и от Евроспорт.

За четвърти път Григор Димитров ще се изправи срещу израелеца, като единствената победа на Села е постигната в дуел от по-слабите тенис серии „Чалънджър“ през 2010-та година с 6:4, 7:6 (4) в Израел. На ниво АТР двамата са се срещали два пъти и неизменно победител е излизал Гришо – 7-5 6-1 на клея в Ница през 2012 година и 4-6 6-2 7-6 (4) през следващия сезон на тревата в Куинс.

Българският талант за първи път в кариерата си има шанс да се класира в третия кръг на US Open, след като трите му предишни участия в основнаха схема приключваха на старта. Дуди Села има пет прескачания на първия кръг в седемте си изяви в Ню Йорк досега, но също никога не е играл в следващата фаза.

Григор Димитров трябва да се класира минимум на полуфинал на US Open, за да прогресира в световната ранглиста, където в момента заема осмо място (той е седми поставен в САЩ заради отказването на Рафаел Надал). Също така е нужно Томаш Бердих (шести) и Милош Раонич (седми) да отпаднат преди 1/2-финалите.

При успех над Села Гришо ще очаква победителя от двойката Давид Гофен – Жоао Соуса, който миналата година в Ню Йорк елиминира българина още на старта в драматичен петсетов дуел.