Григор Димитров донесе първа победа за България на US Open

галерия:

снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за първи път в кариерата си преодоля първия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open, след като разпиля без особени проблеми представителя на домакините Райън Харисън.

Гришо записа историческия си успех в три сета за 124 минути игра на втория по големина корт „Луис Армстронг“ след 6:2, 7:6 (4), 6:2 и така постигна не само първата си лична победа във „Флашинг Медоус“, но и първата изобщо за български тенисист.

В предишните си три участия на Откритото първенство на САЩ Григор неизменно отпадаше в първия кръг, но сега демонстрира по-голяма част от потенциала си и загатна, че има шансове да стигне далеч в надпреварата.

4110032

В първия сет Димитров проби за 4:1 и след това нямаше трудности да затвори частта при 6:2, докато във втория играта бе по-изравнена. Изненадващо 184-ият в ранглистата проби първи във втория сет и поведе с 3:2, а в последствие и с 4:2, но това не притесни сериозно 23-годишния хасковлия.

Григор върна брейка за 5:5 и по-късно вкара сета в тайбрек, където доминираше достатъчно, че да го спечели със 7:4 и да поведе с 2:0 в отделните части. Следващата партия премина под диктовката на Димитров и той загуби само два гейма в нея, за да си осигури класиране във втория кръг.

4110036

Следващото препятствие на Гришо ще бъде Дуди Села, който обърна Карлос Берлок и го елиминира след 1:6, 6:3, 6:2, 7:5.

4110031