Григор Димитров разкри тайните около връзката си с Мария Шарапова

галерия:

Големият български тенисист Григор Димитров даде много интересни интервю за американският спортен гигант ESPN. Най-добрият български тенисист е смятан за един от най-големите секссимволи в света на тениса и не само.

Григор за първи път разкри подробности около връзката си с Мария Шарапова като двамата са заедно вече година и половина. Също така чаровникът от Хасково каза няколко думи и за другата най-известна тенисистка в света Серина Уилямс, с която изглежда също са имали някаква връзка. Григор призна, че се чувства много суетен.

Любовта на Григор Димитров и Мария Шарапова стартира още през октомври 2012-та година на турнира в Шанхай.

Винаги сме флиртували преди това, знаете как са тези неща. Разменяме си погледи на различни места, но в този ден осъзнах колко е красива и затова реших да и напиша мейл,“ започна Гришо.

От американското издание припомнят, че по това време Григор е номер 60 в ранглистата без спечелен турнир и не изглежда както сега. Шарапова пък се намира в другата крайност след спечелването на Ролан Гарос няколко месеца по-рано, тя допълва комплекта си от титли в Големия шлем. Всеки може да забележи израстването на Григор след срещите си с Мария, продължава изданието.

Затова Шарапова твърди: „Всеки който мисли, че аз съм причината за неговото израстване, трябва да му даде нужния кредит на доверие. Той е ужасно талантлив и сам по себе си е много успешен тенисист. Просто се опитвам да го подкрепям,“ заявява Шарапова.

4083500

Шарапова винаги е подкрепяла Григор и със сигурност има влияние върху изграждането му като истински професионалист

„Мария е голям професионалист,“ продължава Григор. „Тя много добре знае какво иска и какво трябва да се очаква от нея. Тя е уникален спортист и страхотна личност.“

Григор се премести да живее в къщата на Шарапова в Лос Анджелис миналата година. Номадският живот на тенисистите им оставя много малко свободно време.

„Винаги си взимаме различни стаи, когато сме на турнири защото на всеки програмата е различна. Понякога аз имам късен мач, а тя трябва да спи и затова гледаме да не си пречим."

В този момент Григор призна, че освен голям чаровник е много суетна личност.

4083499

„Понякога мога да си взема пет душа за един ден. Не обичам да се къпя в съблекалните след мач. Не защото не м ие е удобно, а по-скоро не се чувствам добре гол около други хора. Обичам си моето време, когато съм сам. Водата да размива мислите ми. Къпя се толкова често защото обичам да съм чист и изглеждащ добре."

"Ходя редовно на маникюр и педикюр. Не искам да съм като тенисистите с грозни ходила. Наистина повечето тенисисти имат грозни крака. Обичам стила на обличане на Джони Деп. Видях го веднъж от разстояние, но се уплаших да му кажа нещо."

Накрая Григор Димитров призна някои неща за Серина Уилямс. Американката го беше нарекла че има „ледено сърце“ въпреки че после му се извини.

„Нещата със Серина Уилямс не се получиха. Не искам да разкривам подробности и нямам лоши чувства към нея. Според мен хората не разбраха какво иска да каже тя. Тя знае, че не съм лош човек.“

Григор Димитров дори бе причина за престрелки между двете най-известни тенисистки в последните 10 години – Мария Шарапова и Серина Уилямс.

Само за сравнение Шарапова в последните 9 години е обявявана от Форбс за най-високо платената спортистка в света. Вече 10 години обаче Мария няма победа над Серина на корта.

„Научих много от тази връзка. Не искам да излизам пред медиите и да говоря или да се защитавам. Това е личният ми живот. Пожелавам и да бъде щастлива,“ завърши Григор.