Гришо ще участва на турнира в Куинс

снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е потвърдил участие на известния турнир на трева в Куинс, обявиха организаторите на една от най-старите надпревари в света. Другото авторитетно име от модерния тенис, което със сигурност ще се включи в турнира, е ракета номер 2 на Франция Джо-Вилфред Цонга. Началото на състезанието е 9-ти юни.

„В последните години двама от най-обичаните и обсъждани тенисисти от феновете в Куинс са Джо и Григор. Когато ги видиш как играят на трева, ти става ясно защо“, заяви директорът на Куинс клуб Рос Хътчинс.

„Григор може всеки удар от учебниците, той и Цонга въвличат публиката и позволяват на зрителите да усетят как се чувстват те самите на корта. Много сме радостни, че те двамата ще се завърнат в Куинс“, допълни той.

Димитров за първи път игра на трева при мъжете именно в Куинс, като получи уайлд кард от организаторите, след като спечели юношеския Уимбълдън през 2009-та. През 2010-та той отново бе поканен за турнира, а през 2012-та участва по право и стигна до полуфиналите, но отпадна от Давид Налбандиян.

„Вече 5 години играя в Куинс и смятам, че е великолепно място за тенис“, каза Гришо, цитиран от официалния сайт на турнира. „Има много история в Куинс, ще означава много за мен да вдигна трофея. Винаги получавам страхотна подкрепа, когато играя и съм много щастлив на корта.

„Роджър и аз се подготвяхме много усилено преди началото на сезона. Този човек е машина и работохолик, което много ми харесва. Чувствам се добре, когато се усъвършенствам и работя върху развитието си, попивам всичко, което може да ми помогне на корта“, каза още Димитров.