Бързият, безстрашният, смелото сърце Григор Димитров

Григор Димитров направи оценка на представянето си през сезона на пресконференция в София

галерия:

снимка: Булфото

Бърз. Безстрашен. Смело сърце.

По този начин най-добрият български тенисист Григор Димитров описа сам качествата си на атлет, цитиран от сайта на ATP.

Днес Гришо започва участието си на турнира в Букурещ, където за първи път ще бъде поставен под №1 в основната схема. Негов съперник във втори кръг ще бъде чехът Иржи Весели.

Сайтът на ATP от своя страна припомня, че през миналия понеделник българинът е достигнал рекордното за него 14-о място в световната ранглиста, доближавайки се до една от големите си цели - влизане сред първите десет на планетата.

"Работих здраво за този момент. Работих преди началото на сезона и започнах добре новата година. Чувствам, че в момента се намирам на добро ниво, но нищо за мен не спира тук. Често критикувам себе си за много неща. Когато тренирам, никога не опитвам да намеря пряк път към целта. Това е начинът да постигнеш по-добри резултати“, довери Гришо.

Григор Димитров се представя все по-впечатляващо и срещу големите имена в световния тенис, а страхотният му мач срещу Рафаел Надал на Australian Open и победите над Анди Мъри и Милош Раонич потвърждават това, припомня ATP.

4080121

Мисля, че стигнах до етап от кариерата си, когато вече правя оспорвани мачове с тези тенисисти или съм до близо победата. Човек трябва просто да излезе на корта и да представи себе си във възможно най-добрата светлина. Нека не забравяме, че едва наскоро аз постигнах своята победа №100, докато тези играчи вече имат по 600 или 700 успеха. Това е сериозна разлика...“, посочи хасковлията.

Разбира се, опитът, рутината и броят турнири - това са неща, които не можеш да постигнеш за една нощ. Трябва да си много постоянен и да работиш по начин, който да ти позволи да стигнеш до това положение“, добавя Гришо.

Макар и все още много млад, Григор ще изглежда като истински ветеран спрямо 20-годишния Иржи Весели днес в Букурещ. Чехът ще играе своя едва 22-и мач на ниво ATP.

4059694

Трябва да играеш във всеки мач така, сякаш ти е последен. Никога не е лесно, без значение срещу кого се изправяш. Да не забравяме, че това е и клей настилка. Всичко може да се случи. Винаги трябва да си готов на сто процента и да дадеш всичко от себе си“, заключи най-добрият тенисист в историята на България.

През този сезон Григор Димитров има три победи и една загуба на червени кортове, губейки от Давид Ферер на 1/8-финалите в Монте Карло през миналата седмица.