Гришо: От 15-ото място пътят е само нагоре

снимка: Булфото

Днес Григор Димитров замина за Гърция, където ще е бъде част от българския тим в сблъсъка с домакините за Купа Дейвис. Мачовете са от 4 до 6 април, а жребият за тях е утре.

От началото на седмицата капитанът Тодор Енев вече е в Атина заедно с Тихомир Грозданов, Динко Халачев и Димитър Кутровски. Сега към тях ще се присъедини и номер 15 в света Григор Димитров.

На летище „София“ той сподели, че се радва, че е успял да постои 4-5 дни в България. Той заяви, че е концентриран върху изявите си за Купа Дейвис, а амбициите му се простират далеч по напред от 15-ото място в ранглистата, което заема.

"Досега не се бях прибирал в България за толкова дълго време – 4-5 дни. Имах доста време да тренирам, подготвихме се, но също така имаше и странични работи, през които трябваше да мина. Радвам се, че имах възможност да се прибера за повече време, но ще гледам и за повече занапред“, сподели Григор пред микрофона на bTV.

В мачовете за Купа Дейвис трябва да си още по-концентриран и въобще не трябва да подценяваме противника си. Това си е мач, не сме у дома. Познавам някои от гърците и все пак, и те искат да се представят добре на родна земя. Трябва  всичко да очакваме, но мисля, че момчетата са във форма.  Днес ще се съберем, ще тренираме и се надявам, че това ще бъде едно позитивно нещо и ще излезем победители.

За съжаление наистина имам моя програма, която въобще не съвпадаше с тази на съотборниците ми и не исках да се намесвам в подготовката на отбора. Също така Тодор Енев беше дошъл на една тренировка, поговорихме малко и мисля, че всички сме във форма и позитивно настроение“, добави Гришо.

„Оттук нататък се надявам да вървя само нагоре. Не се задоволявам с 15-ото място и имам още потенциал, който да покажа, и още турнири, в които трябва да играя, а лятото тепърва започва. В Монако продължавам на клей. Това определено е специален турнир за мен“, каза още Димитров.

Той сподели, че към момента се справя с популярността. За него най-важното е да си изгради собствена обстановка, която да му помага да си върши работата.