Кралев няма спирка - забърка Мария Шарапова в свое PR слово

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Екатерина Генова обявиха старта на втората кампания „Тенисът – честна игра“. Първото издание на инициативата беше през 2008 г. и сега БФТ я провежда отново, тъй като след допинг-скандала с Мария Шарапова има необходимост да се говори за тениса като за игра, в която доминира спортсменството.

„Кампанията е насочена както към етиката вътре в спорта, така и към етичното отношение към спортистите, които често стават обект на спекулации, когато се търси сензация. Необходимо е да учим младите хора не само, че спортът носи здраве, но и че той се играе по правила, че в спорта има толерантност, а спортсменството е водещ принцип. През тази година акцент на кампанията ще бъде антидопинговата тема, която стана изключително актуална, след скандала с Мария Шарапова. Превантивните антидопинг кампании са приоритет за ММС и именно за това подкрепяме „Тенисът – честна игра“. Такива кампании могат да научат не само младите спортисти на етика и толерантност в спорта, но да бъдат в полза за опазване на здравето им“, заяви Красен Кралев.

Кампанията „Тенисът – честна игра“ ще има няколко инициативи - специална купа за честна игра (феър плей), която се дава на всеки турнир отнеговите организатори или домакини в продължение на периода на кампанията; справка от главния съдия на турнирите от сезона за нарушенията на етиката и правилата за поведение след всеки турнир, която се изпраща до медиите; организиране на конкурс за най-добро селфи или снимка от турнир с тема „честна игра“ и др.