Федерер, Вавринка и Халеп с победи на Ролан Гарос

снимка: БТА/AP

Роджър Федерер започна колебливо участието си на Ролан Гарос и доста се поизмъчи. Швейцарецът победи Алехандро Фая с 6-3, 6-3, 6-4.

Маестрото е срещал днешния си съперник девет пъти, като всички те са завършвали позитивно за него. Премиство за Федерер имаше и от факта, че колумбиецът бе в серия от четири поредни загуби в Големия шлем.

Победната точка за швейцареца бе реализирана със страхотен ретур от форхенд по обратния диагонал.

Победителят от тенис мача между Марсел Гранойерс и Матиас Бачингер ще бъде следващият му съперник.

Станислас Вавринка надделя над Марсел Илхан с 6-3, 6-2, 6-3 в мач от първия кръг на Ролан Гарос. Швейцарецът победи турския си съперник за час и 36 минути.

Вавринка отново разчиташе на най-силното си оръжие - бекхендът, а в следващия кръг ще се изправи срещу победителя от двубоя между Дишан Лайович и Максимо Гонзалес.

В кариерата си Стан Вавринка има 11 участия на Ролан Гарос. Най-доброто му постижение в турнира е 1/4-финал през 2013 година, който бе загубен от Рафаел Надал.

Симона Халеп също се справи на старта на своето участие в тазгодишното издание на турнира. Тя победи Евгения Родина със 7-5, 6-4 за 75 игрови минути.

В първия сет румънката имаше известни проблеми, но последният за сета 12-ти гейм бе много силен за нея и бе взет с четири поредни точки.

При 5-3 гейма във втория сет и шанс да затвори мача при свой сервис, световната номер 3 се разконцентрира и позволи да бъде пробита. Последващата й реакция обаче бе много добра и с нов пробив Халеп завърши успешно участието си в първия кръг.

Препятствието, което трябва да преодолее във втория кръг в Париж, се казва Миряна Лукич-Барони. Тя отстрани Лоран Дейвис с 6-3, 3-6, 6-3.