Шарапова започва защитата на титлата си с Кая Канепи

снимка: БТА/AP

Тази неделя започва вторият за годината турнир по тенис от Големия шлем Ролан Гарос. Днес се изтегли и жребият, като най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще има за съперничка №22 в схемата Барбара Захлавова-Стрицова (Чехия)

Лидерката в схемата Серина Уилямс ще трябва да се изправи срещу квалификантка в първия си мач на червените кортове в Париж.

За защитаващата титлата си от 2014 година Мария Шарапова, ще има доста по-трудно за преодоляване препядствие, в лицето на естонката Кая Канепи.

Канадката Южени Бушар, поставена под №6, ще има за противничка Кристина Младенович (Франция), Андреа Петкович (Германия) стартира с Шелби Роджърс (САЩ), датчанката Каролине Вожняцки ще се впусне в дуел с Карин Кнап (Италия).

№4 Петра Квитова (Чехия) ще трябва да се пребори в първия кръг с Марина Еракович (Нова Зеландия). Ана Иванович (Сърбия) ще срещне Ярослава Шведова от Казахстан. Екатерина Макарова (Русия) ще има за противничка родената през 1996 година американка Луиза Чирико, а Симона Халеп (Румъния) стартира с рускинята Евгения Родина.