Григор Димитров: Зле съм психически

снимка: БТА/AP

Тази година имам трудности да се справям със ситуациите, защото не играя толкова добре като през миналия сезон. Не се чувствам силен психически, а точно това не е най-подходящото състояние, когато трябва да промениш нещо.

Тези думи на Григор Димитров след раздялата с треньора Роджър Рашийд са използвани в коментар за положението с най-добрия български тенисист. Спортист №1 на България тренира с Томаш Бердих за турнирите на твърди кортове.

“Миналата година Рашийд непрекъснато получаваше похвали за реформите, които наложи в играта на Димитров, а най-вече за физическата му подготовка. Австралиецът докара българина до най-добрата му форма. Думите на Димитров след прекратяването на съвместната работа обаче означават, че Рашийд не е успял да му помогне да бъде по-стабилен психически. Чакаме дали ще има резултат от промените. US Open е само след месец, а турнирите “Мастърс” в Монреал и Синсинати наближават. Нов треньор не бе избран веднага. А кой ще бъде той? Слуховете са за Иван Лендъл и това е странно, защото този човек спря да работи с Анди Мъри, тъй като не може да отделя достатъчно време за пътуване, а предпочита да се занимава с академията си в Южна Каролина. Лендъл отхвърли и предложението на Бердих, но бе забелязан с Димитров на корт във Флорида. Ако Григор иска психиката му да стане стоманена, Лендъл е най-подходящият човек, който може да му помогне”, пише в коментара.

"24 часа"