Серина се извини на Маша за скандала с Гришо

Световната номер 1 Серина Уилямс намери сили в себе си и се извини на голямата си съперничка на корта Мария Шарапова за острите думи, които отправи към нея в скорошно свое интервю.

 

Sporta.bg припомня, че американската икона в тениса се изказа изключително грубо и остро по адрес и на Шарапова, и на приятеля ѝ Григор Димитров.

 

Серина определи Григор за "човек без сърце", а Мария - за "досадница, която никога няма да бъде канена на готините партита".

 

Според някои медии, които следят тениса отблизо, причината за очевидно злобните думи на Серина е фактът, че Димитров я е отрязал преди да започне връзката си с Маша.

 

Реакцията от страна на Шарапова не закъсня и тя на свой ред заяви пред медиите, че е разочарована от думите на Серина, заяждайки се е някои пикантни подробности от личния живот на американката.

 

По-малката от сестрите Уилямс даде пресконференция преди започващия днес трети турнир от Големия шлем - Уимбълдъм, на която внесе повече яснота на получилото се недоразумение със Шарапова и Гришо.

 

Серина разкри, че думите ѝ са взети от контекста на неин телефонен разговор със сестра ѝ Винъс и съответно са интерпретирани неправилно.

 

"От много години съм в този бизнес и би трябвало да знам как да се пазя гарда при среща с журналисти", пошегува се американката.

 

"Мария бе замесена в цялата тази история по невнимание. Това бе ситуация, в която тя никога не трябваше да попада. Лично ѝ се извиних за това на партито на тенисистите", сподели Серина, добавяйки, че разговорът с рускинята е протекъл много добре и Маша е приела извинението.

 

"Аз съм такъв човек, че ако по някакъв начин съм засегнала някой, искам да се извиня и то лично. Не искам да коментирам какво е казала Мария за мен. Тя ме посъветва да се концентрирам върху тениса и точно това и смятам да направя", добави олимпийската шампионка от Лондон 2012.

 

Накрая Серина Уилямс бе помолена за коментар какво мисли за евентуален финал на Уимбълдън между нея и Шарапова, при което тя каза с усмивка: "Смятам, че след това, което се случи, всеки би искал да гледа подобен финал".