Рафа за Григор Димитров: Той ще бъде следващият №1

снимка: Guliver/Getty Images

Рафаел Надал беше категоричен, че не знае кога точно, но един ден Григор Димитров ще бъде №1 в световната ранглиста в мъжкия тенис.

 

Думите на Краля на клея дойдоха непосредствено след срещата му с българския тенисист, в която испанецът спечели с 2:1 сета, но Гришо остави отлични впечатления с играта си, като единствено болката в краката му попречи да грабне победата в драматичния мач.

 

След срещата световните медии засипаха с похвали играта на българина и отличиха някои негови удари, включително и този, с който взе последната си точка в срещата - форхенд по правата с над 170 километра в час.

 

Матадора от Майорка също имаше какво да каже за Димитров и изрази уверението си, че бъдещето пред българина е много, много светло.

 

"Мисля, че Григор Димитров има огромен талант - той е от следващата генерация играчи и е предопределен да е сред най-добрите в света. Не знам кога, но той ще е следващият №1", категоричен беше Надал след срещата с Григор Димитров.

 

"Беше много тежък двубой и бях изненадан от качеството на ударите, които той правеше на корта. Той играше отлично на клейа, ударите му бяха много дълбоки. Правеше добри ретури и определено ме впечатли начинът, по който контролираше и връщаше ударите ми.

 

"Първият сет беше перфектен за мен и всичко ми се получаваше в играта, което е много позитивно. Нормално е да се получават спадове в играта, но все пак трябва да работя върху играта си и физиката си, защото в момента се чувствам изморен. Но съм щастлив от играта си", каза още Надал.