ВИДЕО: Григор изуми Надал и Монте Карло с удар "извън тази планета"

снимка: Guliver/Getty Images

Григор Димитров изигра един страхотен двубой днес срещу Рафаел Надал, като впечатли целия свят, въпреки че загуби драматично с 1:2 сета от Матадора от Майорка.

 

Големият проблем за българина се оказаха схващанията, които той получи в третия сет, които не му позволиха да натисне до край испанския тенисист и да детронира непобедимия в Монте Карло Надал.

 

Въпреки това Гришо даде всичко от себе си и направи много труден живота на 7-кратния шампион в турнира, а няколко негови удара взривиха публиката и заслужиха аплодисментите дори на Надал, който често гледаше с недоумение как българина връща всеки негов удар.

 

Най-голямо впечатление обаче направи перфектния форхенд на Димитров, който спря дъха на всички в публиката.

 

При 40:30 и мач-пойнт за Надал Григор стисна зъби и въпреки убийствената болка, която изпитваше, доигра мъжки срещата и се отчете с един финален, великолепен удар.

 

Въпреки че едва се държеше на краката си, българинът беше буквално разходен няколко пъти по цялата широчина на корта от Надал, но въпреки това парираше всеки опит на испанеца да приключи срещата.

 

В крайна сметка обаче точката беше за ракета №1 на България, който оцеля през адските болки и вкара всичките си сили в един феноменален форхенд по правата, който остави Надал на едно място, а датчиците край корта отчетоха, че ударът е бил със скорост над 170 километра в час.

 

Това обаче бяха последните сили на Григор, който не издържа и загуби сета с 6:4, с което и двубоя, но даде силна заявка, че много скоро ще се бори за титла от Големия шлем, а влизането му в топ 10 на световния елит изглежда неизбежно.