ESPN: Надал оцеля срещу българския "Бейби Федерер"

снимка: БТА

Авторитетното спортно издание ESPN обърна специално внимание на великолепната битка между Григор Димитров и Рафаел Надал в четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло.

 

Както е известно, Гришо се бори докрай, на моменти мачкаше Краля на клея, взе му сет, но в крайна сметка отстъпи драматично с 2:6, 6:2, 4:6.

 

„Рафаел Надал изгради кариера от знаменитото си съперничество с Роджър Федерер, но днес може би започна една нова страница на сблъсък с „Бейби Федерер" Григор Димитров", пише в материала си ESPN.

 

"Димитров, който бе най-младият тенисист на четвъртфиналите в Монте Карло, изпълняваше бекхенда и форхенда си по идентичен на швейцарския майстор начин. Той причини купища проблеми на Надал, въпреки че допусна поражение.

 

Българинът със сигурност ще спечели няколко титли от Големия шлем. Талантът му беше известен от доста време насам, но начинът, по който се противопостави на Надал на „неговия" корт в Монте Карло, бе зашеметяващ.

 

Днес определено по-добрият играч на корта загуби, но Димитров почерпи безценен опит, който може да отключи бляскава кариера", пише още ESPN по адрес на Гришо.

 

„Надал беше изправен пред стената от Григор Димитров, който отказа да се предаде след 1-ия сет и отговори на предизвикателството с феноменален тенис", диви се един от най-големите спортни канали в света Sky Sports.

 

"В много моменти от мача изглеждаше, че Надал ще надделее, но Димитров отказа да се предаде и да обере лаври за все пак достойно представяне.

 

Той имаше много моменти на брилянтност, и то при мач бол за Надал, като все пак отстъпи, а испанецът постигна паметна победа в Монте Карло", пише Sky Sports.

 

"8-кратният шампион в Монте Карло беше поставен на ръба от Григор Димитров. Испанецът надделя над вдъхновения българин", пише Ройтерс.

 

„За първи път публиката не подкрепяше любимеца си Надал, защото видя, че Димитров заплашва да постигне шокираща победа.

 

След края на мача зрителите станаха на крака, за да изпратят българина след вълнуващото му представление", добавя още световноизвестната информационна агенция.