Ноле: С четирите си двойни грешки Григор сам ме върна в мача

снимка: БТА

Световният номер 1 Новак Джокович сподели, че не му е било никак лесно срещу българския талант Григор Димитров след победата със 7:6(4), 6:1 в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ).

 

21-годишния хасковлия беше много близо до спечелването на първата част, след като започна двубоя вихрено и набързо поведе с 4:1, а при 5:3 сервираше за сета. Точно тогава обаче Гришо допусна цели четири двойни грешки и даде възможност на сърбина да се върне в мача и да вкара сета в тайбрек, който спечели.

 

Григор Димитров така и не успя да се възстанови психически от подарения първи сет и до края на мача напрежението в играта му пречеше да покаже най-доброто от себе си, а грешките продължиха да валят, за да се стигне до бързо 6:1 в полза на Джокович, с което той затвори мача.


"Започнах мача доста зле, играех много лошо. Просто се опитвах да се задържа в резултата и да остана в мача", коментира сърбинът след срещата.

 

"В началото Григор сервираше много добре, но при 5:3 в първия сет, направи тези четири двойни грешки и напрактика сам ме върна в мача.

 

Във втората част направих два пробива, но не победих с кой знае каква игра, а това стана благодарение на големия брой непредизвикани грешки на съперника", добави Ноле. 

 

Аз просто трябваше да бъда търпелив. Той грешеше, а аз само връщах топката в корта. Опитах се да остана спокоен и чаках своите шансове. Общо взето това е единственото положително нещо в днешното ми представяне", призна Новак Джокович.