ВИДЕО и СНИМКИ: Психически срив попречи на Гришо да хвърли бомбата срещу Джокович

галерия:

снимка: БТА

Григор Димитров накара Централния корт на Индиън Уелс да се напълни, когато застраши да вземе първия сет срещу световния номер 1 Новак Джокович и поведе с 4:1.

 

За съжаление на Гришо той не издържа на напрежението и когато сервираше, за да поведе с 1:0 части, направи цели 4 двойни грешки, които вкараха сета в тайбрек.

 

Хасковлията изглеждаше като ураган на корта и помете именития си съперник, за да поведе с 5:3, след което в играта му настъпи срив и сетът беше подарен - 6:7 (4). Очевидно бе, че напрежението в движенията на Гришо беше продиктувано от репутацията на Джокович, а не толкова от действията му на корта.

 

Сърбинът направи отлично впечатление със спортсменска проява при 6:2 в своя полза в тайбрека - Григор използва „ястребово око", за да докаже, че е вкарал първия си сервис, но тъй като направи ас, Ноле каза на съдията да препише точка на сметката на българина.

 

За съжаление за пореден път Димитров се срина психически и се предаде на аурата на световния номер 1, а не на играещия срещу него Джокович. Сърбинът без проблеми спечели с 6:1, и то благодарение най-вече на купищата грешки на хасковлията.

 

Въпреки всичко Гришо се представи далеч по-достойно във втория си мач срещу световния номер 1 и го накара да се изпоти доста повече в сравнение с предишния им сблъсък в турнира от сериите АТР 1000 в Шанхай. Тогава Ноле срази хасковлията за отрицателно време с 6:3, 6:2.

 

Така Григор напуска Индиън Уелс в третия кръг и отново остави впечатление, че прави изключително красиви удари на корта, но се проваля в базовите изпълнения.

 

Великолепният първи сет

 

Гришо изигра изключителен първи сет и се възползва максимално от мудните движения на Джокович в началото. Димитров играеше много изчистено и не позволяваше да допусне непредизвикани грешки, докато Ноле направи цели 12 в момента, когато изоставаше вече с 1:4 гейма.

 

Григор демонстрира стабилност в разиграванията от основната линия и когато спечели 10-тото си, застрашаваше да поведе с 5:1 на световния номер 1. Джокович се пробуди и обърна 7-ата част от 0:30, за да намали на 2:4.

 

 

Гришо обаче използваше отлично сервиса си и показа характер, за да вземе подаването си за 5:2 - в тази партия двамата направиха най-добрите си отигравания, като Джокович вкара убийствен бекхенд зад основната линия, а Димитров отговори с красиво сервис воле.

 

Зрителите на Централния корт започнаха да прииждат в по-голям брой, когато разбраха, че световният номер 1 губи в резултата с 3 гейма. За съжаление Гришо направи цели 4 двойни грешки при 5:3 в своя полза и допусна нелеп обрат в най-неподходящия момент.

 

Ноле използва огромния си опит и по-голямо спокойствие, за да се възползва от ситуацията и със спечелено подаване на 0 изравни резултата на 5:5. Все пак, Димитров показа характер и отговори по същия начин - сервис гейм на нула за 6:5 в полза на българина.

 

 

Гришо зарадва публиката с великолепен бекхенд, но след това направи непредизвикана грешка в мрежата и вкара мача в тайбрек. Последва нова двойна грешка на сметката на българина, което начерта модела на остатъка от мача - 7:4.

 

Краткият втори сет

 

Както често се случва в мачовете на Гришо, психически той се срина на корта срещу Джокович и не можа да продължи с доброто си представяне в срещата. Българинът спечели само един гейм при свое подаване, като сдаде мача след 1:08 часа, след което се прегърна приятелски с Джокович.

 

Димитров се срина от аурата на сърбина, а не от някакви страхотни отигравания от страна на световния номер 1. В крайна сметка той не спечели нито едно разиграване при втория си сервис и логично се предаде след 6:7, 1:6.