Чудесен Григор продължи към 1/4-финалите в Ротердам

Първата ракета на България Григор Димитров продължава с фантастичното си представяне на турнира в Ротердам, след като хасковлията елиминира Николай Давиденко и се класира за 1/4-финалите на турнира.

 

Григор спечели срещу бившия №3 в света със 7-5 6-3, като по този начин затвърди отличните впечатления, оставени след успеха над Бърнард Томич в предишния кръг.

 

За Гришо това е общо десети 1/4-финал от турнири на ATP досега, като в началото на годината той достигна и до първия си финал, загубен обаче от световния №3 Анди Мъри.

 

На този етап не е известен следващият съперник на Григор Димитров в Ротердам, като това ще бъде някой измежду Маркос Багдатис и Ришар Гаске. Любопитното е, че именно с Багдатис българинът си партнираше на двойки. Мачът между двамата е в четвъртък, а Гришо ще излезе отново на корта в петък.

 

По този начин Григор Димитров спечели и 90 точки за ранглистата на ATP, които ще му гарантират рекордно класиране в Топ 40 на света. Българинът прибавя и 31,500 евро към банковата си сметка.

 

Двубоят между Димитров и Давиденко стартира с разменени подавания от страна на двамата тенисисти, докато не се стигна до 6-5 в полза на хасковлията. Тогава Григор осъществи решителен пробив, който и му донесе успех в първия сет.

 

Във втората част Гришо бе далеч по-убедителен, давайки само три гейма на руснака. При 5-3 българският ас вече сервираше за спечелване на мача, а Николай Давиденко преклони глава, напускайки турнира.